tanpa well-planned trip

as-salam semua...


ni je bru berkesempatan...eceh...tak la bz sgt tpi tak sempat nk jenguk2 my so-called love blog..sbb bru je blk dri cuti panjang...balik kampung hubby...bgi aku lame la selain dri cuti raye kan...cuti start hari isnin n blk just on 1.15am, sunday..see..lame tak lame kan...sesekali...pulak nye tu, tetibe ade lak org tu kan yang pelawa gi langkawi...aku nk kate melompat sgt tu tak la..tpi terkinja2 tu ade...hahahah...ye la...sblm2 ni aku rse mcm dh same flat dgn carpet umah mak mertua tu dok melepap je tak abis2 smbil fikir2 ape yg mak mertua masak tuk kitorang...see,..gile punyer menantu kan...

aku penah g langkawi on 2008...tpi mmg aktiviti tak de la ape sgt kan...tpi this time pegi mmg seronok gile...n percaya or tak, aku berjaya mandi laut..kahkahkah...sblm ni aku tak suke sgt mandi laut sbb...satu air die masin..ke2..takot gelap..hahahha...mcm la putih sebelum2 ni....ajak mak mertua n tok mertua, depa nk ikut...sblm2 ni tiap2 kali blk kg..tak pernah tak ajak depa...tapi tak penah sekali pun depa nk ikut...tpi alhamdulillah....depa ok lak this time kan...

kitorg walk in je...takde booking2 nih..maklom la...tak plan pun kan...walk in lgi best kot...duk kat chalet je just to feel the fresh air breezing near to us...bukak2 je pintu terus luas laut terbentang...dgr bunyi ombak pagi2 mmg best gile..sbb jauh dri rutin harian yg mmg penat gile kan...ade tree chalet lak tu tpi mhl sket la kan...cantik...oh ya...aku melepap kat pantai cenang sbb pantai ni la yg top n byk aktiviti....

ckp psl aktiviti ni...aku try parasailing...aku tak tau pun namenye parasailing..yg aku tau paragliding...so aku ni dok paragliding..paragliding....tak abes2...sekali tu budak tu sebut parasailing...kihkihkih....the best part...sblm sebut parasailing tu, kitorang dok tnye....'brp harga nak naik payung terjun tu...' see...nk sebut paragliding takot salah...actually bkn payung terjun pun...tpi ni mcm kite nak terbang up up n away tu...hubby leh mcm tak caye lak aku beria2 nk naik coz die ingt aku gayat...

then i said to him la kan...'org mmg nak naik bnde tu dh lame cume tak tau mane channel nak g..' then die pun release je la  kan...aku dlu  yg naik lak tu...mak mertua aku leh tak caye aku ade kt udara dgn kt bwh aku tu adalah tgh2 lautan  biru...heaven gile mse kat atas tu...tpi syg sgt sbb kamera aku bkn DSLR...kalau la ade DSLR kan...sure aku amik gmbo view dri ats tu....DSLR kan leh gantung kat leher...

on the 2nd day tu langsung tak amik gmbo...rse syg sgt...mmg la aktiviti tak seberapa tpi when u spent ur time with all people u loved most...bnde yang biase2 pun leh jadi heaven kan...kitorng naik banana boat with request no jatuh2 dlm air since kiddies pun naik skali...comel sgt dorg duk ats tuh...dirog kan hantu air....pstu...aku n hubby main jetski lak...aku peluk hubby kuat gile sbb takot jatuh tgh2 laut tu...aku sgt2 la takot dgn air dlm...rupenyer die mmg ade niat nk jatuhkan aku dlm air tu..seee...jahat tak jahat kan....

tpi rse ok sgt walaupun spent 2D1N...at least release la...kan...so...skrg enjoy the photos....


gmbr ni amik dkt2 tengah hari..cantik sgt..


view mse wktu pgi2 matahari baru nak muncul..

tgh getting ready to parasailing..

beria2 brader tu brief sbb takot aku lost control mse nk trun nnti..

korek la puas ye...

mse ni aku dh nk landing..mse ni die dh jerit kot suh tarik tali yg berikat reben kuning tu kuat2..tpi kesahnye aku sentap lmbt sgt...tetibe mse aku dh tarik kuat tu, aku betul2 kat ats pokok kelapa...dlm ati siap ckp lgi...abes la aku kalau aku tersangkut ats pokok kelapa tu..hahahhahahah

muke puas ati lps landing...aku ingtkan kaki aku dh injured coz mse trun tu mcm tersalah landing lak...tpi seb baik la takde pape..

the kids yang sgt2 suke main air..

hubby punyer turn lak nak fly..

pose dulu ye...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 respons:

Ummu Amar berkata...

cayalah...

superelle berkata...

u should try once dear...kak...i really2 need u right now..