AKU ENVY GILER2 NIH...

yaaaa....aku envy...aku jeles....hati aku meronta2....nape aku masih tak amik langkah2 ke arah itu...??????
takkkk....sebenarnye sgt jeles kat kawan2 yg. belajo tinggi...bkn aku tak belajo...belajo...tpi lum ckup lak aku rse...ala2 ayat skema...aku dahagakan ilmu pengetahuan...ecewahhh....ye weh...tgk org tu sebuk apply...duk org tu sebuk exam...dok org tu sebuk apply master...aku...???masih mcm ni gak...agak2 la aku ni pun....kate nk idup upgrade...tk mau ditakuk lame...

bayangkan la sekarang ni kerja duk menaip...takkan la lgi 5 tahun tkde kemajuan kan....pandai je aku ckp ek...nk set up mission n vission pun terheges2...pe kes kan....ke aku yg masih tkde haluan hidup.....hahahahaha...lgi la tah pape...ok lah...cube bayangkan kedudukan aku skrg ni yer....kelulusan tertinggi diploma...kerja as n27..gaji sekian2..anak 2..laki sorang...(mstila sorg..takkan la laki bermadu)gaji ckup buat mase skrg....ye la..blum la prnh kebulur kan...plus esok gaji....haahahha...gile awl....tpi kne wt tak tau je la kan...kang habis kemana hala tah...

aku dh lme la nk apply bljr..sblum kawen aku dpt...tpi family aku tak bgi...depa suh keje...mse tu meleleh la air mate aku mengenangkan peluang di depan mata terpaksa dilepaskan begitu saja...ibarat melepaskan kekasih pergi....hahahhaha.....aku ingt lgi srt jwpn kemasukan tu aku simpan selama beberapa tahun....bukak laci je belek...buka laci je belek...n i told my hubby that this opportunity is the thing i regret most...ever...

so skrg..ank dua...byk mnde kne fikir....komitmen la...kan..mampu ke aku...anak baru dua...rumah tak selalu boleh kemas....weekend kne curi masa tuk ank2 n suami...mase skrg ni pun mase tuk aku pun tak ckup...

wahh..wahh..wahh..negatifnyer la...blum cube lgi dh fikir mcm2..harus la fikir mcm2...kan..ukur kemampuan dulu....tpi nnti la kau wt research skit....kwn2 yg berpengalaman pun leh share yer....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 respons:

Danny Neza berkata...

well.. bagi aku x salah klu kita nak cont. study..cam aku pun ada gak trfikir.. aku pun study smpt buat cert in BA jer.. nak sambung Dip tak kesampaian.. skrg ni bila nak fikir cont study bleh tp aku rasa baik aku korbankan smua tu tuk ank2 aku dulu.. nk blaja ni x kira usia.kalau bkn skrg,lg 5 thn masih bleh kan? asalkan ada kemahuan.. anak2 aku pun da start skul..so, aku rs cam masa x ckup nk tumpukan ker opis,umah.laki n ank2..
mana nk check homework ank2..jd cikgu tusyen ank2 lg..jd chef..jd dry cleaner.. byk kejer..skrg ni pun 2 hari cuti kejer umah x smpt abis buat inikan plak nk smbung blaja.. kalau aku la kan Ella,kalau ada pluang..aku nk blaja tp bkn masuk IPTA.IPTS buat assignment bagai..tapi aku nak blajar selok belok wat bisz.. n lunaskan impian aku ngan hubby nak buka satu seafood cafe kat sabah.. InsyaAllah..ko doakan jer.. nti sure ko makan free... hehehe

nurulhudaresad berkata...

kalo laki mampu...xyah susah2 pikir nak belajar tinggi2...kejayaan dtg dlm mcm2 bentuk...ecehhhh....datin fazilah kamtumi kaedahnya....

**aku x tau apsal url blog ko aku xleh nak masuk dlm bloglist....dari dulu lg...puas dh ku tekan "add" tu...x mau jgk....

Ladylailapepel berkata...

tak kire..ko kne kontek blogger tnye die..hahaha..gile melampau...msti ko ade wt pape kat aku nih..

tpi kan mek..kdg2 rse tersisih n mcm diri ditapuk lame beb..huhuhu...

Ladylailapepel berkata...

ros..kalau ade button like, aku sokong la if nk wt biz nih...tmbh2 bab mkn free nih..haheheheh...